Внутрішній і міжнародний маркетинг

Внутрішній (національний) маркетинг – це діяльність стосовно забезпечення потреб вітчизняних споживачів та виробників шляхом вільного обміну. У сучасному житті існування господарської системи, яка обмежена національними кордонами практично неможливе. Таким чином, внутрішній маркетинг співіснує з міжнародним маркетингом та створює сферу глобальний маркетинг.

Глобальний маркетинг – це комплексна діяльність на різних географічних ринках, яка основана на зі стандартизацією пропозиції товарів та послуг. Це передбачає, що фірми-виробники практично ігнорують ринкові кордони і використовують похідність ринків для отримання переваг у конкуренції.

Слід зазначити, що на світовому ринку одночасно існують тенденції глобалізації, інтернаціоналізації діяльності суб’єктів господарської діяльності та регіоналізації, що пов’язано з наявністю інтересів (потреб) різних бізнес-кіл та національних (регіональних) політичних еліт.

Таким чином, існує маркетингова діяльність країни, маркетингова діяльність регіону (наприклад, маркетинг Харківщини), маркетинг національних, багатонаціональних і транснаціональних корпорацій.

 

Рис. 2.6 Міжнародний маркетинг та його основні елементи

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 574;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.