Відшкодування стійкої втрати працездатності

1. Сума щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячного заробітку, що мав потерпілий на день ушкодження здоров'я.

Сума щомісячної виплати не повинна перевищувати середньомісячного заробітку, який мав потерпілий до ушкодження здоров'я. Причому, коли призначена і пенсія з інвалідності, і страхова щомісячна виплата – їх підсумовують і стежать за тим, щоб зазначена сума не перевищувала середньомісячний заробіток, який потерпілий мав до ушкодження здоров'я.

Приклад 1. Розрахунок щомісячної страхової виплати ведуть таким чином: середньомісячний заробіток помножують на відсоток стійкої втрати працездатності і ділять на 100 %.

Виплату щомісячної компенсації Фонд проводить у дні встановлені постановою Правління Фонду або рішенням суду.

2. У разі стійкої втрати працездатності Фонд проводить виплату одноразової допомоги. Її розмір визначають із розрахунку – середньомісячна заробітна плата за кожний відсоток втрати працездатності, але не вище чотирикратного розміру граничної суми заробітної плати (4х10300=41200).

Приклад 2. Громадянин Іванов А.П. травмований на виробництві. МСЕК встановлено, що у гр. Іванова стійка втрата працездатності складає 10 %. Середньомісячний заробіток цього працівника – 3000 грн.

У такому випадку Фонд зобов'язаний виплатити 30000 грн (3000х10). Оскільки 30000 значно менше (41200), страхова виплата не підлягає зменшенню.

У разі, коли при подальших обстеженнях МСЕК потерпілому встановить інший вищий відсоток втрати працездатності, то сума одноразової допомоги збільшується за кожний відсоток збільшення ступеня втрати працездатності.

Якщо комісія з розслідування нещасного випадку встановила, що ушкодження здоров'я настало не тільки з вини роботодавця, а й внаслідок порушення потерпілим нормативних актів про охорону праці, розмір одноразової допомоги зменшується на відсоток вини потерпілого, але не більш як на 50 %.

 

Документи, що подаються для призначення страхових виплат:

 

1. Заява потерпілого.

2. Копія довідки про ідентифікаційний код.

3. Акт за формою Н-1 (якщо стався нещасний випадок).

4. Акт за формою Н-5 (груповий нещасний випадок).

5. Акт за формою П-4 (якщо таке встановлено).

6. Рішення суду.

7. Висновок МСЕК.

8. Довідка про середньомісячну заробітну плату.

9. Копія трудової книжки, завірена нотаріусом.

10. Копія трудового договору.

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 1450;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.