Прокладка КЛ в кабельних спорудах

Для виготовлення кабельних блоків, а також для прокладки кабелів в трубах допускається застосовувати сталеві, чавунні, азбестоцементні, бетонні, керамічні і тому подібні труби. При виборі матеріалу для блоків і труб необхідно враховувати рівень грунтових вод і їх агресивність, а також наявність блукаючих струмів.

Кожний кабельний блок повинен мати до 15% резервних каналів, але не менше одного канала.

Кабельні блоки повинні мати ухил не менше 0,2% в сторону колодязів. Такий же ухил необхідно дотримувати і при прокладанні труб для кабелів.

В місцях, де змінюється напрям траси кабельних ліній, прокладених в блоках, і в місцях переходів кабелів і кабельних блоків в землю повинні будуватися кабельні колодязі, що забезпечують зручну протяжку кабелів і видалення їх з блоків. Такі колодязі повинні будуватися також і на прямолінійних ділянках траси на відстані один від одного, що визначається максимально допустимим натягом кабелів. При кількості кабелів до 10 і напругою не вище 35кВ перехід кабелів із блоків в землю допускається здійснювати без кабельних колодязів. При цьому місця виходу кабелів із блоків повинні бути зароблені водонепроникним матеріалом.

Канали кабельних блоків, труби виходи з них, а також їх з'єднання повинні мати оброблену і очищену поверхню для запобігання механічних пошкоджень оболонок кабелів при протяжці. На виходах кабелів із блоків в кабельні споруди і камери повинні бути передбачені заходи, що запобігають пошкодження оболонок від стирання і розтріскування (застосування елестичних прокладок, дотримання необхідних радіусів вигину тощо).

 

 

  1. ОСНОВИ ЕЛЕКТРОМОНТАЖНИХ РОБІТ. УМОВНІ ПОЗНАЧЕННЯ НА ЕЛЕКТРИЧНИХ СХЕМАХ. КЛАСИФІКАЦІЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ СХЕМ І ЧИТАННЯ КРЕСЛЕНЬ. ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ЕЛЕКТРОМОНТАЖНИХ РОБІТ







Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 731;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.