Головні завдання уроків декоративно-прикладного мистецтва

Завдання уроків декоративно-прикладного мистецтва— розбудити в дітях ту божественну іскру творчості, яка закладена в них від природи. Допомогти їм усвідомити себе і своє прагнення творити.

 

Формування у дітей художньо-естетичного ставлення до дійсності, художнього пізнання світу та його образної оцінки. Це передбачає наявність таких якостей, як відчуття краси та гармонії, вміння помічати прояви естетичного у повсякденному оточенні та усвідомлювати його.

 

Формування знань і уявлень про декоративне мистецтво, його історію та роль у житті людей, розуміння мови різних видів декоративного мистецтва.

 

Розвиток здібностей до декоративної творчості, вміння створити орігінальну декоративну композицію того чи іншого виду декоративного мистецтва, оволодіння основними можливостями художніх матеріалів та різних видів технік декоративного мистецтва.

 

Завдання педагога показати дітям мистецтво в речах які нас оточують, навчити робити відбір, давати естетичну оцінку творам. Навчити учнів в оточуючих речах і декоративних творах бачити задум автора — художника прикладного та декоративного мистецтва чи дизайнера, відрізняти ексклюзив від прмислових виробів, які тиражуються.

 

Надзвичайно велику нагрузку в декоративній композиції несе ритм, особливо в орнаментиці.

 

Колір. Велику роль в створені творів декоративного мистецтва займає колір, особливо психологічний аспект, виражений у властивостях кольору. В практиці декоративно-прикладного мистецтва колір завжди служить засобом, за допомогою якого художник виражає своє світосприймання і почуття, викликає зворотні емоції у глядача. Колір грає роль метафори, тобто характеризує зображення через порівняння схожості з чимось подібним.

Вивчення народногоприкладного мистецтва у школі повинне виховувати у дітей любов і повагу до всього того, що створено вмілими руками талановитих майстрів, викликати у них прагнення до краси, бажання створити щось своїми руками.

Програмою передбачені різні види занять з декоративного малювання:

- виконання візерунків і орнаментів за зразком;

- самостійне складання їх на основіпопередніх замальовок окремих елементів;

- творча основна робота на основі замальовок з натури;

- їх декоративна стилізація.

 








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 795;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.