Мета художньо-педагогічної освіти

Мета художньо-педагогічної освіти: - на основі сучасних вимог методології викладання образхотворчого мистецтва готувати кваліфікованих викладачів мистецьких дисциплін, здатних проводити наукову, творчу та методичну роботу в процесі художньо-педагогічної діяльності, забезпечити естетичне виховання і розвиток творчих здібностей дітей у навчальних закладах І – V рівнів освітніх та освітньо-професійних програм.

Завдання: стратегічні – підготовити майбутніх фахівців на основі нових педагогічних технологій навчання до управління процесом естетичного виховання молоді в умовах загальноосвітніх шкіл, позашкільних та середніх навчально-виховних закладах, вузах; сформувати здібності творчо використовувати професійні знання та практичні уміння в галузі художнього виховання дітей і молоді та естетичної організації навколишнього середовища, високий рівень професійно – діяльнісної готовності виконувати завдання соціального замовлення, а також естетичну організацію навколишньої дійсності. Створюючи речі, предметне середовище, надаючи їм деякі функціональні та естетичні властивості, особливості, митець формує, або, як іноді говорять, “проектує” людину, що користується цими речами, живе в предметному середовищі, виховує в ньому відповідне ставлення до речей, а через них – до людини, суспільства, праці. Звідси – важлива виховна функція дизайну, його соціально-культурне значення в житті суспільства, у вихованні особистості.








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 564;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.