Джерела змін

Джерела змін в організації можуть перебувати як у зовнішньому, так і у внутрішньому середовищі.

Зовнішні джерела - впливають на організацію сили, які формуються в усіх секторах зовнішнього середовища. До зовнішніх джерел змін можна віднести:

1. економічні фактори (такі, як рівень економічного розвитку, ринкові відносини, конкуренція);

2. політичні фактори, що впливають на ділову активність організації;

3. правові чинники (закони та інші правові акти, що встановлюють допустимі норми ділових відносин);

4. соціальні чинники (соціальні процеси і тенденції, традиції, цінності, звички та ін., зміни в соціальному середовищі можуть вплинути на рівень попиту, споживчі переваги і т.д.);

5. зміни в діловому оточенні (споживачів продукції та послуг, вплив яких знаходить відображення в певному рівні цін, особливих вимог щодо якості тощо).

Для успішної "боротьби" із зовнішніми змінами необхідний постійний контроль за навколишнім середовищем, прогнозування можливих тенденцій подальшого розвитку бізнесу.

Внутрішні чинники - рушійні сили, що виникають з діяльності самої організації та прийнятих в ній управлінських рішень. Організація включає в себе людей, техніку і технології, інформаційні потоки та інші складові, які в сукупності забезпечують процес виробництва і процес управління. Внутрішніми джерелами змін можуть бути: впровадження нових технологій виробництва, зміна структури організації та методів управління, зміни завдань і цілей і т.д.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 1574;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.