Поняття і роль дизайну в розробці товару

Особливу увагу при розробці товару приділяють дизайну. Провідні компанії заслужили відмінну репутацію завдяки прекрасному дизайну своєї продукції. Деякі компанії з'єднали дизайн зі своєї внутрішньою корпоративною культурою - наприклад, шведська компанія 1КЕА, що має мережу магазинів з продажу меблям для будинку. Даний принцип корпоративної культури IKEA сформульований в понятті «smelandsk», що означає традиційну строгість форм, – жодній екстравагантності!

Під «дизайном» розуміють самостійний вид художньої діяльності в проектуванні продукції з наперед заданими естетичними властивостями. З його допомогою забезпечується корпоративність використання товару, яка досягається шляхом додання товару художньої виразності, гармонійно - цілісної форми і інших властивостей які максимально відповідають умовам його використання.

Поняття дизайну ширше, ніж поняття стилю. Термін стиль просто описує зовнішній вигляд товару. Приголомшливий стиль може привернути увагу, але зовсім не обов'язково змусить товар краще виконувати свої функції. В деяких випадках він може навіть привести до погіршення характеристик, наприклад, стілець може прекрасно виглядати, але бути незручним.

В сучасному світі дизайн товарів, якими користуються споживачі, дуже часто зв'язується з їх матеріальним положенням і культурним рівнем. Провідні фірми це добре розуміють і витрачають великі кошти на вдосконалення зовнішнього вигляду і підвищення зручності використання виробу. Дизайн покращує спілкування людини з виробом, забезпечуючи комфортні умови для фізичної і розумової діяльності. На світовому ринку, де технологія, собівартість виробництва і обслуговування практично скрізь однакові, дизайн є одним з найбільш потужних видів зброї в боротьбі з конкурентами в маркетинговому арсеналі компаній.

 








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 545;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.