Марки заглиблення. Вантажна марка

Марки заглиблення – вертикальні шкали, які наносяться з обох бортів судна втрьох місцях судна – в районі форштевня, ахтерштевня і на міделі. відмічаютья арабськими цифрами висотою 10 см по вертикалі. Проміжок між цифрами також 10 см. Цифри позначають заглиблення судна – відстань від діючої ватерлінії судна до зовнішньої поверхні горизонтального кіля або постійних конструкцій, які розташовані нижче основної площини (ОП). В останньому випадку осадка судна буде меншою на відстань по вертикалі від внутрішньої поверхні горизонтального кіля до зовнішньої поверхні конструкції, розташованої нижче основної площини.

Вантажна марка –знак граничної осадки, лінії якого наносяться на обох бортах судна в районі міделя поруч з маркою заглиблення. Вантажна марка зображена в вигляді круга (Круг Плімсоля), що перерізаний посередині лінією, яка показує найбільш у допустиму осадку суда в морській воді в літній час в зоні помірного клімату. Поруч з Кругом Плімсоля розташована вертикальна лінія, до якої справа і зліва примикають горизонтальні лінії. Зліва показують граничну осадку в прісній воді в помірному кліматі (букви П або F) і в прісній воді в тропіках (ТП або TF). Справа – в морській воді літом в тропіках (T), в морській воді літом в (Л або S), в морській воді зимою(З або W), в морські воді зимою в Північні Атлантиці (ЗСА або WNA). Остання наноситься на суднах довжиною менше 83 м.

Якщо на борту судна нанесені тільки знак вантажної марки і прісна (П або F) марка – то це судно з надлишковим надводним бортом.

Якщо судно перевозить лісоматеріали, то на борт додатково по другий бік від знаку вантажної марки наносять лісові марки заглиблення з додаванням позначки Л або L (LS, LT і т.д.).

 

Рисунок – Вантажна марка судна, нагляд за яким здійснює

Російський морський Регістр судноплавства

 

Цифри, лінії і букви вирізають з листової сталі, приварюють до корпусу судна і фарбують світлою фарбою.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 708;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.