Облік тари

Тара, яка призначена для здійснення технологічних процесів виробництва продукції, в залежності від її вартості, строку служби, а також прийнятої облікової політики на підприємстві, може обліковуватись у складі інших необоротних матеріальних активів (рах 115 «Інвентарна тара») або виробничих запасів (рах. 204 «Тара й тарні матеріали»).

Облік тари ведеться за наступними видами: тара з деревини; тара з картону та паперу; тара з металу; тара з пластмаси; тара зі скла; тара з тканини та нетканих матеріалів.

До тари багаторазового використання відносяться: дерев’яна тара (ящики, бочки); картонна тара (коробки з гофрованого та плоского склеєного картону); металева та пластмасова тара (бочки, фляги, ящики, бідони); скляна тара (пляшки, банки, бутлі); тара з тканини та нетканих матеріалів (мішки, полотна). Тара багаторазового використання поділяється на спеціальну заставну, що підлягає поверненню підприємствам-виробникам продукції (діжі, пляшки, барабани, бідони, шпулі тощо, і не заставну, але яка підлягає поверненню на найближчі тарні склади або ж на тараремонтні підприємства (дерев’яна, картонна ).

По тарі, яка обліковується в складі ІНМА, щомісяця нараховується знос за діючими нормами амортизації до повного перенесення первісної вартості на новий продукт.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 591;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.