Порушення інструкції з проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації

У комплексі ветеринарно-санітарних і протиепізоотичних заходів, здійснюваних державною, відомчою та виробничою ветеринарними службами, дезінфекція, дезінсекція та дератизація мають важливе значення. Згідно з Ветеринарним законодавством, інструкцією і зооветеринарними правилами планові дезінфекція, дезінсекція та дератизація тваринни цьких ферм та приміщень для тварин повинні проводитися не рідше двох разів на рік. При появі інфекційного захворювання для його ліквідації застосовують вимушену поточну і заключну дезінфекцію інфікованих приміщень, інвентарю, сировини тваринного походження, знешкодження гною та інших предметів як можливих джерел поширення інфекції. В інструкції по проведенню дезінфекції, дезінсекції та дератизації вказані правила проведення їх попередньої підготовки приміщень, приготування та використання дезінфекційних розчинів. Відповідальність за організацію і проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації, її своєчасність і ретельність покладається на ветеринарних фахівців, під керівництвом яких вона здійснюється, а також спеціально підготовлений персонал. Керівники господарств та власники тварин зобов'язані суворо виконувати розпорядження ветеринарних працівників з питань проведення дезінфекції. Вони забезпечують робочу силу і несуть відповідальність за підготовку тваринницьких ферм, приміщень, територій (своєчасну і повну очистку їх), доставку дезінфікуючих засобів, ремонт і приведення в порядок приміщень після дезінфекції, дезінсекції та дератизації.

Непроведення, несвоєчасне або неякісне проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації приміщень та території для утримання тварин, що викликають поширення інфекційного захворювання, отруєння людей або тварин при проведенні дезінфекції та інші порушення інструкції по проведенню дезінфекції, дезінсекції та дератизації є причиною виникнення слідчих і судових справ із зазначених питань, винні особи притягаються до адміністративної та кримінальної відповідальності.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1302;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.