Порушення карантинних заходів

Державний ветеринарний нагляд за здійсненням карантинних та обмежувальних заходів, передбачених законом при перевезенні через державні і адміністративні кордони, спрямований на запобігання появи і поширення серед тварин інфекційних та інвазійних хвороб.

Карантин, а при ряді захворювань (туберкульоз, бруцельоз і ін.) обмежувальні заходи накладаються рішенням адміністративних органів за поданням головних ветеринарних інспекторів, які згідно з Ветеринарним законодавством залежно від характеру та тривалості інкубаційного періоду хвороби визначають терміни карантину, межі карантинної зони та систему заходів з ліквідації інфекційної хвороби тварин. Якщо хвороба несе небезпеку для здоров'я людей, то введення карантину та здійснення карантинних заходів здійснюють спільно з медичною санітарно-епідеміологічною службою. Особи, винні в невиконанні або порушенні карантинних або обмежувальних заходів (заборонені прогін або перевезення худоби, обхід дезбар'єрів, ввезення або вивезення сировини і продуктів тваринного походження та ін.), піддаються адміністративному покаранню або залучаються до судової відповідальності. Міру покарання визначають суд, адміністративні органи чи головний ветеринарний інспектор району, відповідальний за проведення карантинних або обмежувальних заходів, в залежності від причини порушень (через незнання, халатність або навмисно), наслідків та розміру економічного або морального збитку.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 787;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.