Варіант 2. Дослідження процесу подрібнення в вібраційних млинах

На відміну від кульових млинів в вібраційних млинах забезпечується швидке та тонке подрібнення матеріалу. У них можна отримувати порошки як з крихких, так і відносно пластичних матеріалів (тверді тугоплавкі сполуки, кераміка, феросплави, чавун, бронза, алюміній та інші).

Схема вібраційного млина наведена на рисунку 2.4.

 

1 – електродвигун; 2 – гнучка муфта; 3 – завантажувальний люк; 4 – розмельні тіла та розмелювальний матеріал; 5 – барабан; 6 – вал з дебалансом; 7 – пружини; 8 – основа

 

Рисунок 2.4 – Схема вібраційного млина

 

Основна частина вібраційного млина - дебалансний вал 6 вібратора, який визначає коливальний рух у площині перпендикулярній до осі барабана 5 , що розміщено на пружинах 7. У барабан завантажуються розмельні тіла і матеріал 4 , що подрібнюється.. Найбільш поширеною формою розмельних тіл є кулі або циліндрики невеликої довжини. Об'єм заповнення барабана розмельними тілами звичайно складає 75...80%, а об'єм матеріалу, що подрібнюється не повинен перевищувати об'єму простору між шарами .

У процесі роботи млина матеріал, що розмелюється і розмельні тіла одержують часті імпульси від стінок барабана і здійснюють складні поступово-обертальні рухи. При цьому кінетична енергія розмельних тіл значно вища ніж у куль кульових млинів.

Подрібнення матеріалу в вібраційних млинах переважно здійснюється за рахунок стираючої дії шарів.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 883;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.