Спінове квантове число.

Для описання атомної орбіталі, тобто простору, в якому може знаходитись електрон в атомі, необхідно мати три квантових числа Для того, щоб повністю описати систему "електрон в атомі", потрібно ввести спінове квантове число , оскільки електрон має власний магнітний момент, який квантується в напрямку паралельно чи протилежно застосованому магнітному полю.

.

μ вимірюється в магнетонах Бора

чи в дебаях .

Атоми, які мають тільки спарені електрони , виштовхуються з магнітного поля (діамагнітні). Атоми, які мають неспарені електрони , втягуються в магнітне поле (парамагнітні).

Спін виявляється в існуванні у електрона власного моменту імпульсу і спорідненого з ним магнітного моменту. Дуже спрощено спін передають як обертання електрона навколо власної осі. Дослідженнями встановлено, що проекція власного моменту імпульсу електрона може мати тільки два значення: залежно від того, збігається напрямок власного обертання електрона з напрямком його руху навколо ядра чи протилежний.

 

 








Дата добавления: 2015-09-02; просмотров: 914;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.