Трубна циліндрична різьба

Трубна циліндрична різьба є кріпильною і застосовується в основному для з’єднання водо- і газопровідних труб і арматури. Профіль даної різьби зображений на рис. 2.4.4.

В умовних позначення трубної циліндричної різьби (рис. 8.5) входять: латинська літера G; номінальний умовний розмір в дюймах; клас точності середнього діаметра і при необхідності загальне позначення для лівої різьби.

 

 

Рисунок 2.4.4. Профіль трубної циліндричної різьби.

 

Для даної різьби встановлено два класи точності, А і В. Приклади умовного позначення трубної циліндричної різьби з номінальним розміром 1 дюйм: G1–A (для класу точності А) G 1LH –B (для лівої різьби класу точності В).

Рисунок 2.4.5. Умовне зображення трубної циліндричної різьби: а) на зовні;

б) в отворі.

Необхідно пам’ятати, що розмір трубної циліндричної різьби не вимірюється по зовнішньому діаметру – d. На відміну від метричної та інших різей номінальний розмір трубної циліндричної різьби позначається в дюймах, при цьому він наближено дорівнює діаметру умовного проходу отвору труби, на який різьба нарізана. Трубна циліндрична різьба одного і того ж розміру може бути нарізана як на трубах з різною товщиною стінки так і на суцільному стержні.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1643;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.