Еталонна модель взаємодії відкритих систем. Програмне забезпечення комп’ютерних мереж

Під відкритими інформаційними системами на сьогоднішній день розуміють такі цифрові інформаційні системи та мережі інформаційна місткість яких та їх операційні можливості щодо числа підключення користувачів є необмеженими з одного боку, а із іншого – відкритими системами називають системи штучного інтелекту для яких із математичної точки зору характерні немонотонність виведення, та відсутність строгої аксіоматичності, як наслідок - подання знань про предметні галузі.

У класичних логічних системах аксіоми описують "вічні" логічні істини, істинні для будь-якої предметної галузі. На відміну від цього в відкритих інформаційних системах кожна предметна галузь використовує власні, специфічні, істинні лише в ній твердження. Тому такі системи (відкриті) є по суті квазіаксіоматичними, в яких у процесі тривалого формального виведення можлива зміна вихідних аксіом, і, як наслідок, зміна результату виведення.

Починаючи із середини 70-х років у рамках багатьох міжнародних регіональних і національних організацій планомірно ведуться роботи зі стандартизації зв’язку між ЕОМ у тих чи інших прикладних областях. У число цих організацій входять, наприклад: 1.Міжнародна організація стандартизації – МОС (ISO); 2.Міжнародний консультативний комітет з телеграфії і телефонії - МККТТ (CCІTT); 3.Європейська асоціація виробників ЕОМ - ЕАВЕ (ЕСМА); 4.Інститут інженерів електроніки і радіоелектроніки . США - ІІЕР (ІEEE).

Усі роботи зі стандартизації зв’язку між ЕОМ базуються на так званій Еталонній моделі взаємозв’язку відкритих систем (ВВС) Міжнародної організації стандартизації, що скорочено іменується модель ВВС/МОС і описана в документі МОС ІS 7498. Тотожну ВВС/МОС рекомендацію Х.200 випустив МККТТ.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 619;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.