Структура команд GRASS

Команди GRASS мають дуже чітку структуру. Тип команди може бути визначений по скороченню перед першою крапкою (префікс). Команди представляють собою незалежні програми і називаються модулями GRASS. Їх назви описують самі себе. Так, наприклад, модуль для векторизації називається r.digit, щоб конвертувати векторні дані в растрові потрібно використовувати модуль v.to.rast.

Модулі GRASS, якщо Ви працюєте в Unix / Linux, можна також використовувати спільно з командами системи за допомогою оболонки системи - командного інтерпретатора. Це особливо корисно для цілей програмування, інтеграції ваших модулів або модулів GRASS. Незважаючи на те, що спочатку це здається складним для новачка, GRASS надає практично необмежені можливості реалізації своїх власних процесів. Також дуже просто створювати прості Unix скрипти для командного інтерпретатора.

Начало формы

Quantum GIS - вільна крос-платформна геоінформаційна система.

Робота над QGIS була розпочата в травні 2002 року, а в червні того ж року - створено проект на базі SourceForge. Метою створення QGIS було зробити використання геоінформаційних систем легким і зрозумілим для користувача, чого творці QGIS почасти домоглися: інтерфейс Quantum GIS набагато зрозуміліший для недосвідченого користувача, ніж інтерфейс того ж GRASS (на якому QGIS багато в чому базується), а в деяких аспектах навіть перевершує широко поширені пропріє тарні (не вільні) ГІС.

Інтерфейс Quantum GIS був створений за допомогою інструментарію Qt

 

Qt (офіційна вимова «кьют», часто вимовляється як «кьюті») - крос-платформний інструментарій розробки ПЗ на мові програмування C + +. Є також «прив'язки» до багатьох інших мов програмування: Python - PyQt, PySide; Ruby - QtRuby; Java - Qt Jambi; PHP - PHP-Qt та інші.

Дозволяє запускати написане за його допомогою ПЗ в більшості сучасних операційних систем шляхом простої компіляції програми для кожної ОС без зміни початкового коду. Включає в себе всі основні класи, які можуть знадобитися при розробці прикладного програмного забезпечення, починаючи від елементів графічного інтерфейсу і закінчуючи класами для роботи з мережею, базами даних і XML. Qt є повністю об'єктно-орієнтованим, легко розширюваною і підтримує техніку компонентного програмування.

Qt, зокрема, використовуються в Autodesk Maya, Adobe Photoshop Elements, OPIE, Skype, VLC media player, VirtualBox, і Mathematica, і на European Space Agency, DreamWorks, Google, HP, KDE, Lucasfilm, Panasonic, Philips, Samsung, Siemens, Volvo і Walt Disney Animation Studios.


Перегляд данних

Можна переглядати і накладати один на одний векторні і растрові дані в різних форматах і проекціях без перетворення у внутрішній або загальний формат. Підтримуються наступні основні формати:

· просторові таблиці PostgreSQL з використанням PostGIS, векторні формати, підтримувані встановленою бібліотекою OGR, включаючи shape-файли ESRI, MapInfo, SDTS (Spatial Data Transfer Standard) і GML (Geography Markup Language) і ін.

· Формати растрів і графіки, підтримувані бібліотекою GDAL (Geospatial Data Abstraction Library), такі, як GeoTIFF, Erdas IMG, ArcInfo ASCII Grid, JPEG, PNG та ін.

· бази даних SpatiaLite (див. Розділ 3.3)

· растровий і векторний формати GRASS (область / набір даних).

 








Дата добавления: 2015-11-20; просмотров: 677;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.