Вхідний контроль при прийманні будівельних матеріалів, конструкцій та виробів

 

Вхідному контролю підлягають усі будівельні матеріали, вироби, конструкції, що надходять з супровідними документами (накладними, паспортами або сертифікатами та ін.) та мають штамп відділу технічного контролю (ВТК).

Вхідний контроль матеріалів, виробів, конструкцій, що надходять на об’єкти або склади, здійснюють матеріально-відповідальні працівники цих об’єктів – майстер, виконроб або зав.складом.

При необхідності проведення вхідного контролю в лабораторних умовах матеріально-відповідальний працівник (майстер, виконроб, зав.складом) повинен своєчасно доповісти службі якості про надходження до складу (на об’єкт) матеріалів, виробів і конструкцій та пред’явити їх супровідні документи (накладні, паспорти, сертифікати). Реєстрація матеріалів, виробів, конструкцій, що надходять на склад повинна здійснюватись в журналі приймання матеріалів працівниками, що виконують приймання та вхідний контроль.

Запис про проведення вхідного контролю матеріалів, конструкцій та виробів, здійснюється в спеціальному журналі приймання та обліку матеріалів.

При надходженні на будівельний об’єкт або склад матеріалів, виробів та конструкцій, що не відповідають вимогам державних стандартів, ТУ, робочим кресленням, а також при некомплектності постачання відповідальні працівники цих організацій зобов’язані:

- розвантажити матеріали і створити всі умови для їх правильного зберігання;

- довести до відома служби якості про надходження некомплектних або неякісних матеріалів, виробів та конструкцій

- за накладною на неякісні або некомплектні будівельні матеріали, вироби та конструкції здійснити запис про прийняття їх на відповідальне зберігання, сповістити про це постачальника не пізніше доби, вказати кількість недоброякісної продукції.

При надходженні на об’єкт матеріалів, виробів та конструкцій з візуальними ушкодженнями (тріщини, скол захисного шару бетону, цементні плівки на закладних елементах, погнутість окремих стержнів, фасонок металевих конструкцій) відповідальні працівники повинні складати дефектний акт з викликом представників заводу-виготовлювача та транспортної організації. На основі цього акту вирішується питання про можливість використання дефектного виробу або про виправлення цього дефекту силами заводу або транспортної організації або за їх рахунок силами будівельної організації.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 4663;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.