Фізичний розвиток

Упродовж усього періодудошкільного дитинства(від 3 до 7 років) продовжується інтенсивне дозрівання організму дитини, що створює необхідні передумови для більшої самостійності, засвоєння нових форм соціального досвіду внаслідок виховання та навчання.

Характерне для раннього віку стрімке збільшення росту та ваги дещо сповільнюється, прискорюючись знову наприкінці дошкільного віку. Важливого значення набуває окостеніння скелету при збереженні будови окремих його ланок, збільшення ваги м`язів (розвиток загальної мускулатури випереджає формування функцій дрібних м`язів руки). Удосконалюється діяльність серцево-судинної системи.

Відбуваються подальші морфологічні зміни в будові головного мозку, зростає його вага, посилюється регулятивний вплив великих півкуль на функціонування підкірки, виникають складні умовні рефлекси, в яких провідну роль відіграє слово, тобто інтенсивно формується друга сигнальна система.

Рушійними силами розвитку психіки дошкільника є протиріччя, які виникають у зв’язку з розвитком цілого ряду потреб дитини. Найважливіші з них: потреба в зовнішніх враженнях, в результаті чого розвиваються пізнавальні здібності; потреба в рухах, яка призводить до оволодіння цілою системою навичок за вмінь; потреба в спілкуванні, за допомогою якої засвоюється соціальний досвід.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 583;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.