Вибір траси і визначення її протяжності.

Підбираючи трасу для оздоровчої ходьби, потрібно керуватися передусім логічними принципами: наприклад, шукати місце, де повітря містить більше кисню, чим вихлопних і промислових газів. Бажано також, щоб вона пролягала по рівній місцевості .

Спеціальні заняття ходьбою рекомендується проводити в лісі або в парку. Окрім можливості завжди підтримувати відмінну фізичну форму, такі заняття є прекрасним видом активного відпочинку.

Підібравши відповідну для занять трасу, слід визначити її протяжність.

На вулиці міста можна звернутися по допомогу до автоаматорів і виміряти трасу за показниками лічильника кілометражу автомобіля. Можна скористатися і картами міст, орієнтуючись по вказаному на них масштабу.

У багатьох парках є розмічені траси-теренкури, так звані «траси здоров'я».

Як варіант, можна виміряти трасу за кількістю пройдених кроків. Спочатку слід визначити середню довжину кроку, дотримуючись звичайного режиму і швидкість ходьби. Для цього можна кілька разів пройти точно відміряний відрізок (наприклад 100-метрову доріжку стадіону) і поділити протяжність шляху на отримане число кроків. Це і буде середня довжина кроку. Потім слід пройти намічену трасу, прагнучи зберігати приблизно ту ж швидкість, і порахувати, скільки вийде кроків. Зручніше рахувати здвоєні кроки, тобто кроки тільки правою або лівою ногою, а отримане число потім подвоїти. Помноживши пройдену кількість кроків на середню довжину кроку, обчислюється приблизна протяжність траси.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1078;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.