Великі корінні зуби.

 

Молочних зубів 20. У кожній половині верхнього і нижнього зубного ряду є 2 різці, 1 ікло і 2 корінні зуби. Серед молочних зубів відсутні малі корінні зуби і нема третього великого корінного зуба.

Зуби у людини починають з'являтися з шостого—восьмого місяця життя. У період від 6 місяців до 2,5 років прорізуються всі молочні зуби. З 6-річного віку вони починають замінюватися постійними. Цей процес продовжується до 12—14 років. Виняток становлять зуби мудрості, які прорізуються у віці від 17 до 25 років. Іноді ці зуби з'являються пізніше або зовсім не прорізуються.

У слизовій оболонці порожнини рота міститься велика кількість дрібних слинних залоз, що виділяють секрет в порожнину рота. Крім того, є три пари крупних слинних залоз, розташованих поза ротовою порожниною, але протоки яких відкриваються в ротову порожнину. Це привушна, піднижньощелепна і під'язикова залози (мал. 4).

Мал.4. Слинні залози:

1 - щічний м’яз; 2 - язик; 3 - під’язикова залоза;

4 - протока під’язикової залози;

5 - піднижньощелепна залоза; 6 - протока піднижньощелепної залози; 7 - привушна залоза;








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 710;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.