Безпека праці при експлуатації суднових гірокомпасів.

Суднові гірокомпаси живляться струмом небезпечної для життя напруги. Особливість цих приладів полягає у тому, що навіть при короткочасному відключенні електричної мережі вони стають непрацездатними протягом тривалого періоду. Тільки після безупинної роботи приладу протягом 4 годин після включення в електромережу показання його будуть достовірні. Тоді говорять, що гірокомпас «прийшов у меридіан». Тому при роботі з елементами гірокомпасів звичайно застосовують часткове знеструмлення окремих його вузлів, використовуючи всі міри захисту від можливих ударів електроструму.

Слід зазначити, що гіросфера гірокомпасів занурена в підтримуючу рідину, до складу якої, крім дистильованої води, гліцерину входять деякі шкідливі речовини (формалін, бура і т.д.). Тому щоб уникнути отруєння при заміні рідини в гірокомпасі необхідно дотримувати велику обережність. Якщо необхідно витягти невелика кількість рідини з гірокомпаса, то для цього використовують гумові груші. Категорично забороняється відсмоктувати ротом рідина за допомогою сифонної трубки. Живлення ланцюга висвітлення шкал гірокомпасів повинне здійснюватися від низьковольтних акумуляторних чи батарей через понижуючий трансформатор від суднової електромережі.








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 1006;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.