Organization of medically-and-prophylactic service for labouring.

It assumeses previous and periodic medical examinations, medically-prophylactic feeding and taking of medically-prophylactic arrangements as for warning of diseases according to "productions List, professions and posts, work in which entitles to gratuitous receipt of medically-prophylactic feeding in tie with specially harmful labour conditions and delivery regulations of medically-prophylactic feeding".

 

Sanitary-domestic guaranteeing for labouring.

It provides for establishment of sanitary-domestic workplaces and their functioning according to СНіП demands II-92-76.

Professional selection labouring on separate specialities. It provides for establishment of physiological and psychophysiologocal fitness labouring on separate specialities to safe works execution according to "Interbranch methodical recommendations on psychophysiologocal professional selection".

 

Methodical Gudings

 

While investigating the material at first it is necessary to memorize three main tasks solved by a labour precaution in branch.


Забезпечення оптимальних режимів праці і відпочинку.

Воно передбачається для всіх працюючих з урахуванням специфіки їхньої праці, особливо для працюючих з підвищеними фізичними і нервово-емоційними перевантаженнями, при монотонній праці і з впливом на них небезпечних і шкідливих виробничих факторів відповідно до міжгалузевих рекомендацій з розробки раціональних режимів праці і відпочинку.

Організація лікувально-профілактичного обслуговування працюючих.

Вона передбачає попередні і періодичні медичні огляди, лікувально-профілактичне харчування і проведення лікувально-профілактичних заходів щодо попередження захворювань відповідно до "Переліку виробництв, професій і посад, робота в який надає право на безкоштовне одержання лікувально-профілактичного харчування в зв'язку з особливо шкідливими умовами праці і правилами видачі лікувально-профілактичного харчування".








Дата добавления: 2015-06-10; просмотров: 836;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.