Шкільний оркестр або ансамбль народних інструментів.

Ще в свій час Андреєв (організатор першого оркестру народних інструментів) звертав увагу на те, що навіть люди з обмеженими музичними даними можуть успішно займатися музикою, граючи на народних інструментах.

Якщо в школі існує народний оркестр, то з починаючими учнями краще працювати окремо. Для цього існує підготовча група. При розподілі на інструменти слід врахувати фізичні та музичні дані учнів. Наприклад, гра на басових інструментах потребує фізичних зусиль, а при грі на баяні потрібні добрі музичні дані. Не можна залишати без уваги бажання учнів грати на тому інструменті, який більше подобається, але слід спробувати пояснити, які важливі й інші інструменти. Багато дітей із задоволенням грають на інструменті, коли дізнаються про нього більще.

До складу оркестру входять домри, балалайки, баяни, клавішні, ударні інструменти, фортепіано, смичковий контрабас.

Щоб правильно підібрати репертуар оркестру, слід орієнтуватися на технічні та художні можливості колективу. Твори повинні бути різноманітними та цікавими для учасників. Починати краще з нескладних пісень, танців, популярних пісень сучасних композиторів, більш складні художньо-виконавчі задачі стоять при засвоєнні творів класиків. При розучуванні творів слід звертати увагу на їх зміст, виразність музичної мови, розповідати про композиторів та їх творчість.








Дата добавления: 2015-05-28; просмотров: 891;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.