Технічна характеристика систем і вузлів.

Силова установка є комплекс агрегатів і вузлів, що складається з двигуна і обслуговуючих його систем живлення паливом, живлення повітрям, мащення, охолодження,підігріву і полегшенням пуску двигуна.

Двигун - чотирьохтактний дизель, 8-циліндровий, V-подібний, з турбокомпресорним наддувом, рідинного охолодження. Потужність двигуна - 191 кВт (260 к. с.). На машині може бути встановлений такий же двигун, але без турбокомпресорного наддуву потужністю 154,5 кВт (210 к. с.).

В системі живлення паливом БТР застосовується дизельне паливо. Залежно від умов експлуатації використовується чотири марки палива: літнє і три марки зимового — зимове до температури повітря —20° З, зимове до —30° З і арктичне до —50° З. В систему живлення входять два паливні баки, розміщені в кормі машини, загальною місткістю 300 л.

Система живлення повітрям має повітряний фільтр з автоматичним ежекційним видаленням пилу з повітроочисника.

Система мащення — комбінована, під тиском і розбризкуванням, з «мокрим» картером (тобто нижня частина картера двигуна є місткістю для масла). Масло в систему заправляється через заливну горловину картера двигуна і перевіряється щупом. Заправна місткість системи — 28 л.

Система охолоджування — рідинна, вентиляторна, закрита, з примусовою циркуляцією охолоджуючої рідини.

Заправна місткість: при заправці водою — 50 л, при заправці антифризом — 49 л.

Заправка системи здійснюється через заливну горловину радіатора.

Система полегшення пуску двигуна складається з двох частин: електрофакельного пристрою і підігрівача. Електрофакельний пристрій призначений для підігріву повітря в впускних колекторах двигуна під час його пуску.

Підігрівач служить для підігріву охолоджуючої рідини в умовах низьких температур. Підігрівач змонтований на двигуні машини.

Трансмісія БТР — механічна, ступінчата. Вона складається з наступних агрегатів і вузлів: зчеплення, коробки передач, роздавальної коробки, карданних передач, мостів, колісних редукторів, вузлів приводу водомета, вузлів приводу лебідки.

Головний фрикціон зчеплення - «сухий», дводисковий, з тертям сталі з фрикційним матеріалом, з гідравлічним приводом управління.

Коробка передач - механічна, п’ятиступінчата, з механічним приводом управління.

Роздавальна коробка призначена для передачі потужності від коробки передач на ведучі мости, водомет і лебідку. Вона розміщується під сидіннями десанту.

Роздавальна коробка - механічна, двохступінчата, з відбором потужності на водометний рушій і лебідку, з гальмівними вузлами стоянкової гальмівної системи та блокуванням міжосьового диференціалу. Привід управління - механічний.

Карданні передачі служать для з'єднання між собою окремих агрегатів, розташованих в різних місцях машини.

Мости призначені для передачі потужності до колісних редукторів. На машині встановлено чотири провідні мости із спеціальними кулачковими диференціалами.

Колісні редуктори є одноступінчатою передачею, що складається з двох циліндричних шестерень.

Ходова частина складається з колісного рушія і підвіски. Колісний рушій складається з восьми ведучих коліс. Колеса з’ємні, з роз'ємним ободом. Шини безкамерні, з регульованим тиском. Тиск повітря в шинах залежно від дорожніх умов і швидкості руху машини регулюється в межах 300 до 50 кПа (від 3,0 до 0,5 кгс/см2).

Підвіска - незалежна, торсіонна, з гідравлічними телескопічними амортизаторами.

Водометний рушій БТР розташований в кормовій частині машини. Управління колісним рушієм і водометом здійснюється за допомогою рульового механізму.

Рульове управління призначено для забезпечення руху машини в заданому напрямі.

Поворот машини при русі на суші здійснюється поворотом коліс двох передніх мостів, а на плаву - одночасним поворотом водяних рулів, заслінок і коліс. Рульовий механізм - механічний, з гідравлічним підсилювачем.

 








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1932;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.