Консолідація замовлень

У реальній практиці дуже важко знайти компанію, яка б однозначно трансформувала вхідні замовлення у вихідні без переробки і узагальнення (мова, звичайно ж, не йде про системи Just-in-time, оскільки їх застосування вимагає особливих умов). Попит клієнтів компанії утворює вхідні дані для системи управління запасами, яка на виході видає рішення про те, коли і скільки товару потрібно купити. Як правило, замовлення клієнтів консолідуються аж до розміру мінімальної партії, яка може відповідати або оптимальному розміру замовлення, або нормі завантаження транспортного засобу (вантажівки, вагону, контейнера). Чим більше розмір такого замовлення і відповідно чим рідше робиться замовлення, тим більше буде ступінь його відхилення.

З іншого боку, аналізуючи попит своїх клієнтів, компанія може спостерігати великі коливання, на підставі яких згодом буде зроблений висновок про високий ступінь невизначеності попиту. Насправді компанія аналізує не сумарний попит своїх клієнтів, а потік заявок, кожна з яких сформована виходячи з індивідуальних систем поповнення запасів. У такому разі «перетворений» попит має яскраво виражену нерівномірність, що і показана на рис. 3.

Рис. 3. Коливання попиту, обумовлені консолідацією замовлень








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 772;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.