Прогнозування попиту

Прогнозування попиту в багатьох компаніях є прерогативою відділу маркетингу. Проте, відриваючись від реалій, прямуючи лише за ринком і прагнучи досягти найбільшого ефекту без врахування можливостей виробництва і логістики, відділи маркетингу і продажів не досягнуть необхідного результату. Саме тому служба маркетингу повинна враховувати логістичні проблеми не лише в оперативному плануванні, але і при ринковому прогнозуванні, оскільки пошук правильних рішень є основою для розвитку всієї системи дистрибуції і визначення каналів збуту.

Логістика повинна визначати можливість накопичення запасу продукту, коректування надходження певного виду сировини, матеріалів і таким чином впливати на встановлення часу початку акцій по просуванню продукту, виведення даного продукту на новий ринок або канал продажів.

Для успішної взаємодії необхідно здійснювати середньострокове планування. Ця необхідність пов'язана з тим, що накопичення продукту і його доставка вимагають певного часу. Так, від моменту виникнення бажання купити сировину до моменту її приходу на склад проходить від двох до трьох місяців. Мати великі склади з сировиною невигідно: це заморожені гроші, та і сировина має свій термін зберігання. Тому доцільно, коли відділ маркетингу готує так званий ковзаючий план, тобто план на наступний місяць плюс точний прогноз ще на два. Це дозволяє логістиці управляти ситуацією. Розуміючи, що повинне статися через три місяці, можна встигнути підвезти сировину і матеріали, накопичити запаси готової продукції, підготувати виробництво, внести корективи.

 

 








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 1004;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.