Автомати повздовжнього точіння. Ці автомати застосовують для виготовлення точних деталей невеликих розмірів та складної форми.

Пруток металу закріплюється в шпинделі верстату і при обертанні переміщується разом зі шпиндельною бабкою в повздовжньому напрямку, при цьому кінець прутка, що обробляється, опирається на монетну втулку. Недолік - монетні втулки дуже скоро зношуються.

Токарно-револьверні автомати. Токарно-револьверні автомати призначені для виготовлення з прутків складних за формою деталей з невеликим співвідношенням довжини до діаметру.

Прутки мають круглий, шестигранний або квадратний профіль. Сучасні токарно-револьверні автомати мають три супорти - передній, задній і верхній, а також шестипозиційну револьверну головку. Передній та задній супорти призначені для установки фасонних дискових різців; верхній супорт використовують для установки відрізного різця.

Багатошпиндельні пруткові автомати. Їх (4-х, 6-ти шпиндельні) застосовують для виготовлення різних деталей з прутків. Доцільність застосування багатошпиндельних автоматів визначається їх високою продуктивністю, економією виробничої площі, широкими технологічними можливостями.

Токарні багатошпиндельні напівавтомати. Їх використовують для обробки штучних заготівель: поковок, штамповок, відливок та інших. Існують напівавтомати горизонтальні та вертикальні.

Окрім методів із застосуванням металорізальних верстатів для одержання заготівель також застосовують інші методи, як ,наприклад, газове різання.

Газове різання. Здійснюється за рахунок часткового вигорання і, головним чином, розплавлення металу, який видувається струменем кисню. Це підвищує міцність поверхневого шару.

Розрізання звичайно здійснюють за попередньою розміткою (крейдою) заготівель, а при використанні копіювальних установок можна проводити вирізання складних контурів з товстолистової або смугової сталі.

Газове різання є простим та порівняно дешевим способом відрізання металу, але в силу низької якості поверхні зрізу необхідно застосувати відпалювання, тому газове різання використовують для розрізання великогабаритних заготовок.








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 1575;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.