Існують також деякі особливості у дисциплінарному прова­дженні щодо працівників прокуратури.

Позбавлення або пониження у класному чині державного рад­ника юстиції 1,2,3 класів провадиться Президентом України за поданням Генерального прокурора. Всі інші стягнення застосо­вуються Генеральним прокурором у повному обсязі. Прокурори Кримської АРСР, областей, м. Києва та прирівняні до них про­курори мають право застосовувати такі дисциплінарні стягнен­ня: догану, пониження на посаді, звільнення, крім пониження на посаді та звільнення працівників, які призначаються Гене­ральним прокурором України. При необхідності застосування заходу дисциплінарного стягнення, що перевищує повноважен­ня зазначених прокурорів, вони вносять подання Генеральному прокурору України.

Особи, нагороджені нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України», можуть бути звільнені з роботи лише за попередньою згодою Генерального прокурора України.

Дисциплінарне стягнення застосовується протягом одного мі­сяця з дня виявлення проступку, не рахуючи часу службової пе­ревірки, тимчасової непрацездатності працівника та перебуван­ня його у відпустці, але не пізніше одного року з дня вчинення проступку. Строк проведення службової перевірки не може пере­вищувати двох місяців.

Наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності може бути оскаржено працівником Генеральному прокурору України у місячний термін з дня ознайомлення з наказом.

Оскарження наказу не зупиняє проведення дисциплінарного стягнення.

Генеральний прокурор України має право скасовувати дисцип­лінарне стягнення, посилити або пом'якшити його. В разі неза­конного пониження на посаді або звільнення працівника з поса­ди Генеральний прокурор України видає наказ про поновлення на посаді з виплатою середньомісячного заробітку за час виму­шеного прогулу або різниці в заробітній платі за час роботи на нижчеоплачуваній роботі, але не більше ніж за три місяці. Якщо не з вини працівника час вимушеного прогулу становить більше трьох місяців, Генеральний прокурор України може прийняти рішення про виплату середньомісячного заробітку за весь час ви­мушеного прогулу.

Рішення Президента України та Генерального прокурора України про позбавлення класного чину, наказ Генерального прокурора України про застосування одного з дисциплінарних стягнень, що можуть бути застосовані до прокурорсько-слідчих працівників, або відмова у поновленні на роботі можуть бути оскаржені до Верховного Суду України у місячний термін.








Дата добавления: 2015-02-05; просмотров: 684;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.