РАЗДЕЛ I ОСНОВЫ ИСТОРИЧЕСКОГО ЗНАНИЯ

19 грудня відзначають свято на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікііскіх, чудотворця, одного з найшанованіших святих в православному світі. *YES*

Святитель Микола жив у III-IV ст. і прославився як великий угодник Божий, тому в народі його зазвичай називають Миколою Угодником. Християни вірять, що і до цього дня він робить безліч чудес. Крім того, святий Миколай вважається покровителем мандрівників, моряків та дітей. У ніч перед Різдвом він таємно залишав біля дверей бідних городян подарунки для їх малюків. Довгі роки мешканці Міри гадали, хто ж це загадкова людина, що допомагає їм? *DONT_KNOW* Так у фантазіях людей народився образ білобородого дідка в червоному каптані, якому пізніше дали ім'я Санта Клаус.

У багатьох країнах з давніх часів зберігся звичай: в ніч на святкування дня Святого Миколая діти виставляють на віконце свої черевички, вішають біля каміна шкарпетки, щоб святий поклав у них подарунки. Така традиція є і в України. ;D Українці малята знаходять в черевичках і шкарпетках солодощі та іграшки. І нехай маленькі дива роблять їхні мами і тата, ніхто не стане сперечатися, що на добрі справи їх надихає великий чудотворець - святий Миколай.

Маленькі ангели на новорічній ялинці нехай охороняють і допомагають нашим дітям. Такого милого ангела можна зробити з органзи з щільним золотим краєм, який допомагає тримати форму фігурки янгола.

Стрічку з органзи потрібно взяти до 10 см. Скласти гармошкою сім разів і зафіксувати пальцями лінії згину або погладити теплою праскою. Щільний край з одного боку відрізати і зафіксувати нитками. До цієї сторони будуть кріпитися крила.

Складаємо стрічку для крил теж гармошкою 5 разів. Фіксуємо місця згинів і визначаємо середину, зігнувши навпіл. Середину фіксуємо нитками.

Пришиваємо крила до плаття. Нанизуємо велику намистину - це буде голівка янголя. На місце з'єднання сукні і крил приклеюємо стрази в тон головки або стрічки.

Маленькі янголятка можуть прикрасити листівку, упаковку для подарунка, плаття дівчинки, штори, серветки, можна зробити гірлянди до Новорічних свят. Lori, A.K.A. HappyBird робить таких янголя і прикрашає ними сумки.

 

В учебнике дается синхронизированное изложение зарубежной и отечественной истории с древнейших времен до наших дней. Освещаются основные этапы, важнейшие события и явления истории человечества, раскрываются механизмы становления современной цивилизации. На фоне общих исторических закономерностей показаны особенности развития России. Учебник предназначен студентам средних профессиональных учебных заведений. Он соответствует обязательному минимуму содержания исторического образования и государственному стандарту, дает возможность получить прочные знания по курсу всемирной истории.

 

СОДЕРЖАНИЕ

РАЗДЕЛ I ОСНОВЫ ИСТОРИЧЕСКОГО ЗНАНИЯ








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 833;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.