Дійові особи: Автор, Ісус, учень 1, Священик, народ

АВТОРТим часом Ісус продовжував нести Своє служіння, що з кожним днем наближалося до Його останньої години. І для цієї години, Ісус прийшов на землю щоб умерти за гріхи світу і принести спокуту людям.

УЧЕНЬ 1 Ісусе, Івана Хрестителя убили.

 

ІСУС На що дивитися ходили ви в пустелю? На тростину, що вітром колихається? На що ж дивитися ходили ви? Чи на людину, одягнену в м'які одежі? Ті, що носять м'які одежі, знаходяться в чертогах царських. На що ж дивитися ходили ви? На пророка? Так, говорю вам, і більше пророка. Тому що Іоан той, про якого написане: це, Я посилаю Ангела Мого перед лицем Твоїм, котрий приготує шлях Твій перед Тобою. Істинно говорю вам: з породжених дружинами не повставав більший Іоана Хрестителя; але менший у Царстві Небесному більший його. Від днів же Іоана Хрестителя до нині Царство Небесне силою береться, і ті, хто докладають зусилля захоплюють його. Хто має вуха, нехай слухає!

СВЯЩЕНИК Учитель ми хочемо попередити тебе. Ірод і Тебе хоче вбити. Може краще сховатися?

 

ІСУСПідіть, скажіть цій лисиці: це, виганяю бісів і зціляю сьогодні і завтра, і в третій день скінчу; а втім, Мені повинно ходити сьогодні, завтра й у наступний день, тому що не буває, щоб пророк загинув поза Єрусалимом. Єрусалим! Єрусалим! Вбиваючий пророків і каменями побиваючий посланих до тебе! Скільки разів хотів Я зібрати чад твоїх, як птах пташенят своїх під крила, і ви не захотіли!

 

УЧЕНЬ 1 (Ісусу) Господь, як ти сказав, ми привели осла Тобі.

 

ІСУС Підемо, час Мій настав. Але для цього Я і прийшов, щоб виповнилося усе, що написано про Мене. Ідемо в Єрусалим.

АВТОР Наближалася Пасха, свято юдейське. Заради цього всі євреї прийшли в Єрусалим, щоб святкувати Пасху. Серед великої маси прочан Ісус з учнями наближалися до Єрусалима.

 

НАРОД «Осанна сину Давидовому! Благословенний Грядущий в ім'я Господнє! Осанна в вишніх.»

 

АВТОР Ісус увійшов у Єрусалим на ослі, як і написано в книзі пророка Ісаї. І люди, що зустрічали його, викликували «Осанна сину Давидовому! Благословенний Грядущий в ім'я Господнє! Осанна в вишніх». Люди раділи, вітаючи Христа, не розуміючи, для чого він в'їжджає в Єрусалим. Знав це тільки сам Ісус.

 

ІСУС Єрусалим, Єрусалим, о, якби і ти хоча в цей твій день довідався, що служить миру твоєму! Але це приховано нині від очей твоїх.

 

Пісня «Єрусалим»

 

 

Дія 6

Вхід в Єрусалим Ірода

 








Дата добавления: 2014-12-06; просмотров: 776;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.