Крок 10. Коли гілочка готова, злитимемо всі листи і стеблинку в один шар.

Крок 11. І в кінці, щоб зробити гілочку звивистою, скористаємося фильтромИскривление (Фільтр – Спотворення – Викривлення) (Filter – Distort – Shear) в невеликому ступені:

Якщо розмір листа при трансформації не міняти, тоді всі листочки будуть однакового розміру. І кількість листів на гілочці теж може бути будь-яке.

Важливе доповнення: команда Ctrl+Shift+Alt+T повторює попередню трансформацію на копії шаруючи, але якщо є виділення, то ця команда копіює і трансформує виділену область на тому ж шарі, повторюючи останню трансформацію. В цьому випадку у вас не утворюються десятки шарів, які потім потрібно буде зливати. Це зручно, коли ми не збираємося вносити зміни до окремих шарів. Для цього, після того, як виконали команду Ctrl+Alt+T і застосували трансформацію (Enter), виділяємо фігуру, яку трансформуємо (Ctrl+клик на мініатюрі шаруючи), або виділяємо весь шар (Ctrl+A). А потім, як завжди, Ctrl+Shift+Alt+T. Відміняємо виділення, коли всі трансформації закінчили. Якщо ж навколо фігури, яку збираємося трансформувати, вже є виділення, то, не знімаючи його, виконуємо всі дії по порядку: тобто спочатку Ctrl+Alt+T, вносимо потрібні зміни, застосовуємо трансформацію (Enter), потім повторюємо перетворення Ctrl+Shift+Alt+T. Спасибі за підказку vik-borc!

У попередніх прикладах ми найчастіше застосовували такі трансформації, какМасштабирование (Scale), Поворот (Rotate), Переміщення (Move), і немногоОтражение по горизонталі (Flip Horizontal). Всі ці зміни покірно повторювала команда Ctrl+Shift+Alt+T. Ці види перетворень зазвичай і використовуються в створенні узорів і текстур. Якщо поекспериментувати з іншими видами трансформації, можна отримати теж незвичайні результати. Цікаво, що команда Ctrl+Shift+Alt+T повторює будь-які її види, окрім Деформації (Warp), а також одночасно копіює Властивості попереднього шару (Layer Propeties). Якщо ми поміняємо Непрозорість шаруючи (Opacity), або Режим накладення (Blend Mode), то даний параметр також повторюватиметься у всіх копіях. Крім того, можна застосувати Стилі до шару (Layer Style). Давайте подивимося, що з цього може вийти.








Дата добавления: 2014-12-05; просмотров: 813;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.