Джерела змінного струму

 

Трансформатор-джерело змінного струму ,яке перетворює напругу мережі у знижену змінну напругу,що є необхідна для зварювання

В основі роботи трансформатора лежить явище електромагнітної індукції, що полягає в тому, що при зміні магнітного потоку всередині контуру, охопленого провідником, в цьому провіднику виникає електрорушійна сила (ЕРС), а при замиканні провідника - в ньому з'являється струм.
Зварювальний трансформатор містить дві або більше електрично незв'язаних між собою обмоток (циліндричні або дискові), розміщених на замкнутому сталевому магнітопроводі. Для зменшення втрат на вихрові струми магнітопроводи броньового і стрижневого типу виготовляють з листової електротехнічної сталі. У сучасних зварювальних трансформаторах знаходить переважне застосування холоднокатана анізотропна рулонна сталь марок 3404. 3405 товщиною 0.35 мм і 3414 товщиною 0,35 і 0,5 мм з вмістом кремнію 2,8 ... 3,8%, що випускається за ГОСТ 21427.1 - 83 з термостійким електроізаляціонним покриттям.

 

Трансформатори працюють з повітряним природним або примусовимохолодженням. У трансформаторів з циліндричними обмотками (див.ріс.2.1.а) первинні 1 і вторинні 2 обмотки намотуються концентрично одна поверх іншої і відносяться до групи трансформаторів з мінімальним абонормальним електромагнітним розсіюванням. Вони є повним аналогомсилових трансформаторів повітряних ідентичною потужності. У трансформаторів з дисковими обмотками (див. рис.2.1, б) первинна 1 івторинна 2 обмотки зазвичай рознесені відносно один одного. Вони відносяться до групи спеціальних зварювальних трансформаторів зі збільшеним або розвиненим електромагнітним розсіюванням.
При аналізі роботи і властивостей зварювальних трансформаторіввикористовують основні положення загальної теорії трансформаторів. Дляспрощення аналізу роботи трансформатора його виробляють без облікумагнітних втрат, як в сердечнику, так і інших сталевих деталях і нехтуютьнасиченням сталевого сердечника.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 1395;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.