Місцеве самоврядування та управління.

Місцеве самоврядування та управління в штатах базується на підставі адміністративно-територіального поділу, що входить до компетенції штату. Тому системи місцевого самоврядування у різних штатах різноманітні.

Більшість штатів, крім двох, поділені на графства. Усього в США нараховується понад три тисячі графств. Їх населення обирає цілий ряд посадових осіб: шерифа, прокурора (атторнея), скарбника. Під керівництвом останніх-працюють муніципальні посадовці.

Міста виділені з графств і мають хвою окрему систему самоврядування. У США існує три системи місцевого самоврядування. У більшості міст діє система "рада — управляючий". Населення обирає раду, яка, у свою чергу, обирає мера. Останній головує у раді і не займається управлінською діяльністю. Управління здійснює найманий за контрактом посадовець-менеджер. Друга система — це "рада — мер". Населення обирає окремо місцеву раду і мера, який здійс​нює управління містом. І, нарешті, третя система — "комісійна". Населення обирає комісію у складі 3—7 осіб, які виконують функції міської ради і відають окремими галузями управління.

Графства поділяються на тауни і тауншипи. Ці найменування склалися історично і на сьогоднішній день між ними фактично немає ніякої відмінності.

Лекція № 13. “Основи конституційного права Франції”

План








Дата добавления: 2014-12-27; просмотров: 919;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.