Лекція № 13. Земляне полотно і водовідвідні пристрої на роздільних пунктах. Верхня будова колії.

При проектуванні роздільних пунктів з колійним розвитком керуються Будівельними нормами і правилами проектування (БНіП) і Інструкцією з проектування станцій і вузлів на залізницях, а також технічними умовами, вказівками й інструкціями, що визначають вимоги до проектування станцій і вузлів, затвердженими Міністерством транспорту.

Станції і вузли проектують по нормах у залежності від категорії лінії, на якій вони розміщаються.

Залізничні лінії і під'їзні колії по їхньому призначенню, характеру і розмірам перевезень у частині норм проектування підрозділяються на 7 категорій:

Категорія лінії Призначення лінії Розрахункова річна приведена вантажонапруженість нетто в вантажному напрямку на 10-й рік експлуатації, млн. т-км/км
Швидкісна Магістральні лінії для руху пасажирських поїздів зі швидкістю 160 – 200 км/год  
Особливо вантажонапружена Магістральні лінії для великого обсягу вантажних перевезень більш 50
I Магістральні лінії більш 30 до 50
II Магістральні лінії більш 15 до 30
III Магістральні лінії більш 8 до 15
IV Залізничні лінії до 8
  З’єднувальні і під’їзні колії Незалежно від вантажонапруженості

Потужність окремих споруд і пристроїв у залежності від можливості їхнього подальшого розвитку і впливу на експлуатаційну роботу встановлюється на наступні розрахункові терміни:

на 10-й рік експлуатації - сортувальні пристрої (витяжні колії, гірки) сортувальних станцій, корисна довжина приймально-відправних колій, що укладаються знову, на станціях, роз'їздах і обгінних пунктах, об'єм пасажирської будівлі, габаритні розміри стійл і вантажопідйомні засоби депо;

на 5-й рік експлуатації - сортувальні пристрої на станціях (крім сортувальних станцій), число колій на станціях, роз'їзних і обгінних колій, розв'язки підходів до вузлів, число роздільних пунктів, що відкриваються, ширина земляного полотна, тип верхньої будови колії, число стійл депо й об'єм будівель майстерень, види зв'язку, число каналів і кабельних ліній зв'язку, перетин проводів електричних мереж, потужність основного устаткування електричних станцій, екіпірувальних пристроїв, пристроїв водопостачання і каналізації, число проводів зв'язку, що підвішуються, ємність устаткування телефонних і телеграфних станцій і апаратних залів зв'язку, обсяг житлового і культурно-побутового будівництва

на 2-й рік експлуатації - площадки вантажних і складських пристроїв на станціях, верстатне устаткування майстерень.

Потужність споруд і пристроїв на під'їзних коліях визначається з урахуванням забезпечення пропускної і провізної спроможності, необхідної для запровадження в дію й експлуатації підприємств і окремих виробництв.

На станціях слід, як правило, поєднувати технологічно однорідні будівлі, споруди і пристрої різних служб. Варто передбачати широке кооперування споруд і пристроїв залізничного транспорту з аналогічними спорудами і пристроями інших видів транспорту, промислових підприємств і населених пунктів.

Роз'їзди, обгінні пункти, проміжні і дільничні станції, по можливості, варто проектувати однотипними для всієї лінії в межах ділянок обслуговування локомотивів бригадами.

 

 

Лекція № 13. Земляне полотно і водовідвідні пристрої на роздільних пунктах. Верхня будова колії.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 825;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.